Ibland behöver man hjälp - Här har vi samlat information om vanliga frågor som vi får från kunder. Det kan vara allt ifrån hur vi skapar en kreditfaktura, lägger till en artikel eller använder de olika apparna till baks 24.7. Vi uppdaterar sidan löpande med ny information. Givetvis går det också bra att vända sig till din kontakt på baks eller Vismas support. 

Olika support kanaler

Du kan komma i kontakt med Vismas support på olika sätt, här beskriver vi dem kort och hur du gör för att komma i kontakt med dem när frågan uppstår. 

Chatt 

Du kan chatta direkt med en support tekniker, när du är inne i programmet. Chatten håller måndag - torsdag 8-19 samt fredag 8-17. 

 

Telefonsupport 

Föredrar du att ringa så kan du även göra det, telefonsupporten håller öppet vardagar 9-15. Du når supporten på 0470-706200. Tänk på att ha ditt kundnr tillgängligt. 

 

Skriven hjälp

Till samtliga delar i programmet så finns det en skriven hjälp. De beskriver de olika avsnitten och det är lätt att söka bland de olika avsnitten. Precis som baks24.7 håller den skrivna hjälpen öppet 24.7 - 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan. 

https://www.vismaspcs.se/visma-support/visma-eaccounting/se/content/online-help/minitoc-startpage-online-help.htm

 

 

Forum 

Vi har också ett forum som du som användare kan ta del, där kan du få din fråga besvarad av andra användare. Du kan också hjälpa andra att besvara sina frågor om du skulle vilja det. 

https://forum.vismaspcs.se/visma_spcs/categories/visma_spcs_visma_avendo_eekonomi

 

Bra filmer om Visma eEkonomi